Det finns många fördelar med att använda ögonfransserum, men det finns också mycket man ska tänka på innan man bestämmer sig för att använda fransserum. Nedan besvarar vi frågan: Vad är fördelarna med ögonfransserum?

Ett fransserum är perfekt för dig som vill få långa och fylliga fransar på naturligt vis. Utöver att du får långa och fina fransar gör även ögonfransserum att du får hälsosammare och starkare fransar med hjälp av olika ämnen i serumet.

Detta är dock mer tidskrävande än att använda sig av till exempel en fransförlängning eller lashlift. Man ser resultat med ögonfransserum efter cirka 4-6 veckor.

För att summera är fördelarna med ögonfransserum väl tillämpade för dig som vill få långa, tjocka och hälsosammare fransar på ett naturligt sätt utan att göra några skönhetsingrepp.

Hur använder man ögonfransserum?

Serumet ska man använda på fransarna, man ska helst inte få serumet på själva ögonlocket. Detta kan vara väldigt svårt eftersom det är en liten yta som serumet ska appliceras på. Man ska alltså ta en liten pensel och sedan pensla serumet ovanpå fransarna, inte på huden och i synnerhet inte på ögat.

Ögonfransserum kommer med olika instruktioner beroende på tillverkaren, men de flesta är snarlika och man ska under den första månaden applicera produkten två gånger per dag och därefter ska man endast använda serumet en gång per dag.

Resultatet blir synligt först efter cirka 4-6 veckor.

Är ögonfransserum farligt?

Detta är en fråga som är högst individuellt, vad anser man vara farligt? Man bör ha i åtanke att det finns risker med att applicera diverse typer av kosmetika och av den anledningen ska man alltid vara lite varsam, särskilt med produkter kring ögonen.

Om man vet att man är känslig eller att man ha olika allergier ska man vara extra försiktig. Det ska egentligen inte vara några större problem eftersom alla produkter på den svenska marknaden är testade och ska inte vara farliga för användning.

Oavsett vad, bör man vara försiktig om man vet att man lider av allergi eller är känslig mot kosmetikprodukter. Kolla på innehållsförteckningen eller rådfråga en läkare om du känner dig osäker.