Alla måste ha ett par vita sneakers i garderoben. Problemet med vita sneakers är att det inte förblir vita särskilt länge… Redan efter första användningen tenderar skorna att bli smutsiga. I synnerhet om det är dåligt väder eller efter sommarens alla bravader, promenader i parken eller stan. Ja det är mycket som kan göra dina vita skor smutsiga. Men lugn.  Vi har samlat tips som du kan använda för att få dina vita skor, vita igen. Du kan läsa mer om hur man tar hand om sneakers här: https://www.skolyx.se/content/54-guide-sa-tar-du-hand-om-dina-sneakers

Tandkräm och diskmedel tar bort de värsta fläckarna

Helt sant, tandkräm hjälper till att få bort de tuffaste fläckarna på dina vita skor. Dock är det viktigt att man använder en vit tandkräm och inte en färgad.

Använd en tandborste och applicera tandkräm, därefter borstar du skorna där fläckarna är som värst. Låt tandkrämen sitta i någon minut innan du torkar skorna med en fuktig trasa. Upprepa tills du känner dig nöjd.

Vem hade trott att bakpulver kunde rädda dina vita sneakers?

Bakpulver behöver man inte bara använda i bakning, det är ett mirakelmedel som hjälper till att göra dina skor vita igen. Börja med att blanda bakpulver med diskmedel eller två, applicera sedan direkt på områden som är fläckiga. Skrubba fläcken med en ren borste (skoborste funkar också), använd gärna en tandborste om vissa delar är svåråtkomliga. Därefter torkar du skorna med en fuktig trasa och låter de lufttorka ordentligt.

Ta hand om dina vita sneakers!

För att hålla skorna fräscha under en längre tid är det viktigt att man vårdar dem. Något att göra i förebyggande syfte är att impregnera dem med impregneringsspray. Det är första steget efter att du handlat skorna. Du ska helst använda en spray som är smuts- och vattenavvisande. Tänk på att skorna behöver kärlek om det ska hålla en längre tid. Dina skosnören kan du tvätta i tvättmaskinen, använd gärna en tvättpåse.